Polícia na slovensko-ukrajinskej hranici zadržala troch cudzincov

29.12.2012 Sobrance

Sobrance 29. decembra (TASR) - Príslušníci hraničnej polície zadržali v piatok (28.12.) v blízkosti slovensko-ukrajinskej hranice troch cudzincov. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Riaditeľstva Hraničnej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Spresnila, že policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Ubľa približne o 14.45 h v obci Dúbrava, okres Snina, zadržali jedného muža a jednu ženu z Gruzínska, ktorí nemali cestovné doklady.

"Cudzinci prekročili štátnu hranicu neoprávnene mimo hraničný priechod a na našom území sa zdržiavali neoprávnene. Keďže obaja prejavili úmysel požiadať o azyl na území SR, budú v priebehu dnešného dopoludnia prevezení do Záchytného tábora v Humennom," konštatovala Kopernická.

Ďalšieho cudzinca zadržali policajti OHK PZ Maťovské Vojkovce krátko po 20. hodine v katastrálnom území obce Bajany, okres Michalovce, asi 300 metrov od štátnej hranice. Kopernická doplnila, že neoprávnené prekročenie hranice bolo zaznamenané kamerovým monitorovacím systémom.

"V tomto prípade išlo o štátneho príslušníka Eritrey, ktorý nemal doklady a bol predvedený na oddelenie za účelom zistenia totožnosti. Prípad neoprávneného prekročenia štátnej hranice je v štádiu riešenia," uzavrela hovorkyňa.
 

Vyberte región